Ponturi pariuri - Biletul zilei

3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 Pagina urmatoare »

 

 

Ce este Biletul zilei?

Fiecare dintre noi, cei pasionați de pariurile sportive, încercăm, zilnic, să învățăm anumite lucruri, să ne îmbunătățim strategia de joc, pentru ca la final de lună, să ieșim pe plus. Indiferent cât de mare e acel PLUS, important e să fie ceva mai mult decât 0. Pentru că nu puțini, nu numai că nu țin o evidență, o statistică, dar sunt pe MINUS. Și măcar de ar fi un minus nesemnificativ. Dar din păcate, mulți sunt în pierdere, unele chiar mari sau foarte mari și parcă mereu pariurile ne înving.

Așa cum reiese și din titlu, ne vom concentra în acest articol asupra proiectului numit Biletul Zilei. Îl numim astfel, pentru că alegem câteva evenimente (de regulă 3-4), în care avem cea mai mare încredere și de cele mai multe ori, încercăm să facem un profit de 3, 4 sau 5 ori mai mare. Cu alte cuvinte, Biletul Zilei, are o cotă între 3 – 5, în funcție de oferta din ziua respectivă și nu depășește mai mult de 3 sau 4 evenimente.

Cum alegem evenimentele ?

Cum am specificat și mai sus, ne ghidam, ne orientăm în funcție de oferta din ziua respectivă. E de la sine înțeles, că într-o zi de sâmbătă sau duminică, e mult mai ușor de alcătuit un bilet al zilei câștigător, dar la fel de bine, putem crea un Bilet al Zilei, câștigător și într-o zi de marți, miercuri sau joi. Sau în oricare altă zi.

Am specificat zilele de week-end, pentru că atunci oferta e cea mai bogată și variată. Având la dispoziție toate campionatele de top, dar și multe alte întreceri interne, e clar că alegerile sunt mai ușor de făcut. Însă pe de altă parte, suntem expuși și mai mult, în a face o alegere necâștigătoare. Deci, cu atât de multe evenimente la dispoziție, trebuie să fim foarte atenți și să anticipăm în ce meci sunt șanse mai mari să apară surpriza.

Apoi, după ce facem o analiză amănunțită, trebuie să luăm în calcul ce tip de pariu alegem. Ne rezumăm la rezultatele finale, la numărul de goluri, la reușite sau anumite pariuri pe cornere sau cartonașe. Însă nu excludem, nici vreun alt pariu, dacă noi considerăm că are șanse ridicate de reușită.

Dacă suntem specializați și pe alte sporturi (tenis, handbal, baschet, hochei, etc) atunci ne mărim aria de selecție și implicit șansele de câștig. Nu trebuie să neglijăm nici un meci, pe care îl considerăm cu șanse bune de reușită. Însă repet, doar dacă ne suntem familiarizați și urmărim cu regularitate acel sport.

Ce evenimente alegem ?

Cum spuneam și mai sus, întotdeauna, încercăm să punem în balanță șansele de reușită ale acelui pariu pe care îl alegem. Degeaba e o cotă de 1,4 sau 1,3, dacă uitându-ne atent pe detalii acelei partide, vedem că există unele șanse ca acel pronostic să nu fie câștigător. Nu spun că trebuie să mergem doar pe soliști, șanse duble sau număr de goluri. Dacă vedem de exemplu, că acea echipă are o medie ridicată de goluri marcate, e clar că vom merge fie pe un număr de goluri marcate de echipa respectivă sau pe un număr total de goluri. Invers, dacă media e scăzută, mergem pe un interval scăzut. Și nu trebuie ca aceste evenimente să fie neapărat din ligile de top. De asta timpul alocat alegerii unui Bilet al Zilei e unul destul de mare.

Un pont:

Chiar dacă oferta e una bogată, trebuie să ne rezumăm întotdeauna la șansele de reușită a pronosticurilor pe care le gândim. Mai bine facem pauză, în ziua respectivă, dacă considerăm că nu suntem siguri pe acele pronosticurile. Cu alte cuvinte, nu trebuie să facem un Bilet al Zilei, ci putem să alegem un singur eveniment sau două, așa cum e proiectul Cota 2, pe care l-am mai prezentat, în articolul de aici. Mereu trebuie să ne raportăm la șansele REALE pe care acele pronosticuri le au în vederea câștigurilor.